Syndetics omslagsbild
Bild från Syndetics

Mat, myter & maskiner : industrimatens ärorika historia / Andreas Håkansson.

Av: Materialtyp: TextTextSpråk: Svenska Utgivningsuppgift: [Lidingö] : Fri tanke , [2019]Tillverkare: 2019Beskrivning: 279 sidor illustrationer 22 cmInnehållstyp:
  • text
Medietyp:
  • unmediated
Bärartyp:
  • volume
ISBN:
  • 9789188589200
Annan titel:
  • Mat, myter och maskiner
Originaltitel:
  • Mat, myter och maskiner
Ämnen: DDK-klassifikation:
  • 338.47664 23/swe
Annan klassifikation:
  • Pmbb.05
Innehåll:
Ketchup -- Öl -- Ärtor -- Glass -- Ost -- Strösocker -- Bröd
Sammanfattning: Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta? Hur kunde Herbert Felix göra succé med en ketchupfabrik i Skåne – trots att det var omöjligt att odla tomater där? Här får du lära dig varför luft blev den avgörande ingrediensen i glass, oavsett om det upptäcktes av Djingis khans krigare eller Margaret Thatcher. Matforskaren Andreas Håkansson målar upp de livsöden och vetenskapliga genombrott som lett fram till öl, strösocker, bröd och mycket mer. Det här är historien om vardagshjältarna på matbordet.
Taggar från det här biblioteket: Den aktuella titeln har inga taggar från det här biblioteket. Logga in för att lägga till taggar.
Betyg
    Medelbetyg: 0.0 (0 röster)
Bestånd
Exemplartyp Aktuellt bibliotek Avdelning Hyllsignatur Status Förfallodatum Streckkod Exemplarreservationer
Böcker Böcker Hylte folkbibliotek Bibliotek Vuxen Pmb (Liknande titlar(Öppnas nedan)) Tillgänglig 80062627962
Antal reservationer: 0

Ketchup -- Öl -- Ärtor -- Glass -- Ost -- Strösocker -- Bröd

Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta? Hur kunde Herbert Felix göra succé med en ketchupfabrik i Skåne – trots att det var omöjligt att odla tomater där? Här får du lära dig varför luft blev den avgörande ingrediensen i glass, oavsett om det upptäcktes av Djingis khans krigare eller Margaret Thatcher. Matforskaren Andreas Håkansson målar upp de livsöden och vetenskapliga genombrott som lett fram till öl, strösocker, bröd och mycket mer. Det här är historien om vardagshjältarna på matbordet.

Det finns inga kommentarer om exemplaret.

för att skicka en kommentar.

Teknik från Koha