Syndetics omslagsbild
Bild från Syndetics

Underbara kålrötter : kulturhistoria, odling och användning / redaktörer: Matti Wiking Leino, Hans Næss och Martin Ragnar ; författare: Patrik Arneke [och nio andra] ; foto: Patrik Arneke.

Medverkande: Materialtyp: TextTextSpråk: Svenska Språk på sammanfattning: Engelska Utgivningsuppgift: [Hestra] : Isaberg förlag, [2020]Tillverkare: 2020Beskrivning: 155 sidor illustrationer 24 cmInnehållstyp:
  • text
Medietyp:
  • unmediated
Bärartyp:
  • volume
ISBN:
  • 9789185089161
Ämnen: Annan klassifikation:
  • Qca
  • Qed
  • Qcaa
Sammanfattning: Kålroten uppkom i Sverige och när den spred sig över världen tog den sitt svenska namn med sig på resan. Man kan betrakta kålroten som Sveriges motsvarighet till pizzan - lika framgångsrik i olika matkulturer världen över. Idag är kålrot en självklar del i såväl det svenska köket som i det ryska, italienska, isländska och amerikanska köket. Kålrotsakademien, som bildades år 2015, tog som sin första uppgift att återupptäcka kålrotens fascinerande kulturhistoria och mångfald. På några år har grönsaks-diskens mest försummade rotfrukt gjort en klassresa till gastronomisk stolthet. Kålrot är idag en självklar ingredienspå många lyxkrogar och har till och med serverats på Nobel-middagen. När Mathias Dahlgren öppnade en nyskapande vegetarisk fine-dining-restaurang på Grand Hotel i Stockholm fick den självklart namn efter kålroten - Rutabaga! Boken du håller i handen är en hyllning till kålroten och dess mångfald. Följ med på en lärd resa om kålrotens uppkomst, kulturhistoria, odling, styckning, mångfald och gastronomiska praktik. Vi lovar en gastkramande upplevelse!
Taggar från det här biblioteket: Den aktuella titeln har inga taggar från det här biblioteket. Logga in för att lägga till taggar.
Betyg
    Medelbetyg: 0.0 (0 röster)

Nederst på omslaget: "Kålrotsakademien"

Kålroten uppkom i Sverige och när den spred sig över världen tog den sitt svenska namn med sig på resan. Man kan betrakta kålroten som Sveriges motsvarighet till pizzan - lika framgångsrik i olika matkulturer världen över. Idag är kålrot en självklar del i såväl det svenska köket som i det ryska, italienska, isländska och amerikanska köket. Kålrotsakademien, som bildades år 2015, tog som sin första uppgift att återupptäcka kålrotens fascinerande kulturhistoria och mångfald. På några år har grönsaks-diskens mest försummade rotfrukt gjort en klassresa till gastronomisk stolthet. Kålrot är idag en självklar ingredienspå många lyxkrogar och har till och med serverats på Nobel-middagen. När Mathias Dahlgren öppnade en nyskapande vegetarisk fine-dining-restaurang på Grand Hotel i Stockholm fick den självklart namn efter kålroten - Rutabaga! Boken du håller i handen är en hyllning till kålroten och dess mångfald. Följ med på en lärd resa om kålrotens uppkomst, kulturhistoria, odling, styckning, mångfald och gastronomiska praktik. Vi lovar en gastkramande upplevelse!

Med sammanfattning på engelska

Det finns inga kommentarer om exemplaret.

för att skicka en kommentar.

Teknik från Koha